Egyesületünk életének fontos része a már meglévő kapcsolataink ápolása, új kapcsolatok kiépítése, melyeken keresztül egyrészt a működésünkhöz szükséges feltételek biztosítását, programjaink színesítését, ismertségünk alapjainak erősítését kívánjuk elérni.

Legfontosabb kapcsolataink:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság: (link)

Mint a Nyírbátori Határőr Igazgatóság jogutódja, legfontosabb együttműködő partnerünk. Biztosítja működésünk alapvető feltételeit (irodahelyiség, szabadidő klub). Segítséget nyújt az egyesület rendezvényeinek szervezéséhez, lebonyolításához, kölcsönösen részt veszünk egymás rendezvényein, Szükség szerint informáljuk egymást a nyugdíjasokat érintő jogszabályváltozásokról, az őket foglalkoztató kérdésekről.

Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége: (link)

Egyesületünk, mint a szövetség tagja, fontosnak tartja a honvédelem haladó hagyományainak ápolását. Ennek érdekében részt veszünk a szövetség munkájában. A szövetség régiónkban működő tagszervezeteivel együtt népszerűsítjük a haza külső- és belső védelmét biztosító szervezeteket, a honvédelemmel kapcsolatos programokat szervezünk tagjaink és a szövetséghez tartozó egyesületek tagjai részére.

Rendőrségi és Határőrségi Nyugdíjas Egyesületek Országos Szövetsége:

A szövetség a Belügyminisztériumhoz tartozó szervezetek nyugdíjasainak érdekvédelmét, a nyugdíjasoknak a korábbi munkahelyhez való kötődése erősítését kívánja elősegíteni és mint ilyen, természetes, hogy részt veszünk annak munkájában. A szövetség által közvetlenül a felső szintű döntéshozókhoz, törvényelőkészítőkhöz tudjuk eljuttatni a tagjainkat foglalkoztató kérdéseket, javaslatokat.

Nyírbátor Város Önkormányzata: (link)

Egyesületünk kiemelt kérdésként kezeli tagjainak Nyírbátor Város társadalmi- és kulturális életében való aktív részvételének megszervezését. Ennek érdekében együttműködünk a város kulturális életét szervező Közművelődési és Kulturális Közhasznú Társasággal. A város, ill. az egyesületünk által szervezett programokra kölcsönösen meghívjuk és képviseltetjük egymást.

Erdőbénye Nyugdíjas Klub:

Az Erdőbényei Nyugdíjas Klubbal kapcsolatainkat a civil nyugdíjas szervezete irányába való nyitás jegyében szervezzük. Kölcsönösen részt veszünk egymás, ill. Erdőbénye Község és Nyírbátor Város kiemelt kulturális rendezvényein, ahol mód nyílik a tagságainkat, lakóhelyeinket érintő kérdésekről való tájékozódásra, közös kulturális és szórakoztató rendezvényeken való részvételre.

Egyéb linkek

Sárkány Fürdő Nyírbátor
Kulturális Központ Nyírbátor
Báthori Várkastély Nyírbátor
Báthori István Múzeum Nyírbátor

Additional information